Lees de eerste post voor meer uitleg.

15 april 2006

Lipsum Surrogaat?

Tja... Net gepost, dat is een verschijning van mijn blog aan de andere kant via Blogspot... Zover zijn we al! Na het sexblog van twee postjes terug een OpperKatholiek! 't Is weer eens iets anders.

Quote?

Victimae Paschalilaudes immolent Christiani. Agnus redemit oves:Christus innocens Patrireconciliavitpeccatores. Mors et vita duelloconflixere mirando:dux vitae mortuus,regnat vivus.Dic nobis Maria,Quid vidisti in via?Sepulcrum Christi viventis,et gloriam vidi resurgentis:Angelicos testes,sudarium et vestes.Surrexit Christus spes mea:praecedet suos in Galilaeam.Scimus Christum surrexissea mortuis vere:Tu nobis, victor Rex miserere.Amen. Alleluia.

Waarom Een Goede Titel Belangrijk Is

Ben het daarstraks vergeten te zeggen, maar knoop deze tip toch maar goed in je oren: als je dan per se een website wil, zorg dan dat er enkele van je belangrijkste zoekwoorden in de titel staan. Grote kans dat deze zoekwoorden je als eerste een goede positie in Google (of een andere zoekrobot) geven.

Blogspot referrers for today ;)

Magere vangst, internetblows op kop! Op zoek naar vieze prentjes en weinig smaak? Dit blog voorziet u er rijkelijk van...

Bedriegers! Moord! Brand!

Me Banner, You Site? Vergeet het, bij Ruil een banner hebben ze blijkbaar mijn account gereset, en NL bannerexchange heeft mijn account nog niet eens goedgekeurd. Lang leve bannerexchange - men zegge het voort!!!

Zoekresultaten

Yes! Net een klein testje gedaan: Google geeft voor 'blog promotie' mijn blog als eerste resultaat. Niet dat u het wil weten, maar soit. Het gaat de goede weg op. Nu nog bezoekers die eens NIET via de NavBar binnenkomen en we zijn er!

14 april 2006

Just passed by?

Wéér nen Engelander! En wel dankzij de Navbar bovenaan deze site: http://losing-my-life-without-you.blogspot.com/. BTW, dit postje is niet voor niets BLAUW!

De geheimen FFA files

Niet slecht, niet slecht... Over irritante marketingstrategieën gesproken. Trouwens, het valt op hoeveel van die sites kicken op de combinatie rood - blauw als het op tekst en titels gaat. Doe daar een goedkope 'basic' layout bij, de belangrijkste stukjes tekst geel gemarkeerd en/of onderlijnd en in schreeuwerig grote letters en je weet op welk deel van het net je je bevindt.

Free For All?

Increase your Traffic! Increase your Traffic! (Repeat twice and multiply 'till you've increased your traffic). Allways look on the bright sight of the www! (fluiten).

Waarom zou ik 1) mijn links zelf toevoegen en 2) daar mijn beperkte html-kennis voor gebruiken? (Blogger-gebruikers weten wat ik bedoel). De aandachtige lezer heeft het waarschijnlijk nu al door: ik heb een FFA-pagina. Voor dummies: FFA staat voor 'Free For All' en is een linklijst waar iedereen zijn of haar link(s) aan kan toevoegen. Dit uiteraard om meer bezoekers te krijgen, of wat dacht je? Verwachte resultaten: Google gooit me in de ban voor deze bedenkelijke manier van werken en mijn FFA staat in no time vol SPAM en 18+ links. MAAR: ik ga wél meer bezoekers krijgen! (dus f*** off G'gle).

Belangrijk: BESTE WEBMASTERS DIE VAN MIJ EEN MAILTJE KRIJGEN IVM LINKRUIL - JULLIE LINK KOMT GEWOON IN DE SIDEBAR!!! (Wat er dan op mijn FFA gaat komen zal ik nog wel zien).

13 april 2006

Random Search dankzij Blogger!!!

Statistisch gezien best interessant: Telkens wanneer ik net gepost heb (en dan bedoel ik echt net) krijg ik van Blogger twee bezoekers via de NavBar. 2 = twee = 2, niet minder en niet meer. Goed, ze zijn Engelstalig en blijven maar 15" hangen, maar ze zijn er. Geniet via dit blog mee van deze random search-functie en gebruik de NavBar OF werp eens een blik op de blogs die MIJ zo linken...

Voor vandaag:

Pop-up-under-left-right-everywhere?

Sorry, ik kan het niet laten. Ook al leest op dit moment geen kat dit blog (jaja, lees de eerste post er maar eens op na), het net is té grappig om links te laten liggen. Om maar iets te noemen: sinds ik naarstig op zoek ben naar semi-illegale linkfarms om mijn site te promoten heeft mijn pop-up killer niet stil gestaan. Om maar te zeggen... Normaal gezien heb ik het na een tiental iLead-poppers wel gehad, maar dit is niet te geloven! Dzjeezes! Bezint eer ge Begint is meer dan ooit mijn goede tip naar u, geachte webmaster die dacht hier zijn site gratis te kunnen promoten.

Schluss Damit (en zet uw Internet Explorer bij het huisvuil).

Schitterend!!!

U wil meedoen met banner exchange en zo van massa's bezoekers profiteren? Misschien is dít dan iets voor u! Lachen, gieren, brullen! En dan maar afvragen waarom die dingen zo'n slechte naam hebben bij degelijke webmasters... Klik op de afbeelding om naar de site te gaan.

Wat je dus niet moet doen

Zopas eens gekeken wat Google zoal biedt als je 'slechte site promotie' intikt. Toch wel zo'n 301.000 links gevonden... De mogelijkheden zijn blijkbaar schier eindeloos, maar enkele belangrijke zijn deze:
  • Dezelfde site aanmelden onder meerdere URL's.
  • Cloaking: twee pagina's hebben, waarvan één bedoeld is om zoekmachines tevreden te stellen en de andere om aan je bezoekers te tonen.
  • Doorway pages: zoiets als cloaking, waarbij je de eerste pagina volstopt met zoektermen voor zoekmachines. Je bezoekers krijgen die pagina niet te zien, want zij worden direct doorgelinkt naar jou eerste 'normale' pagina.
  • Verborgen tekst: simpel - geef al die zoektermen dezelfde kleur als je achtergrond en geen kat die ze ziet, behalve de crawlers dan!
  • SPAM SPAM SPAM
  • Etc. zeker?

Dit alles op straffe van een lage pagerank en eventuele verbanning uit zoekmachines! Sterf, gij gewetenloze webmaster die zijn bezoekers zo bedriegt. Het hellevuur en ambras met Google zullen uw deel zijn!

NavBar Rules!

Net gepasseerd op dit blog: nen Engelander en nen Australiaan - weer goed voor 30 seconden bezoek. Ofwel doet de Blogger's NavBar het goed, ofwel zijn er vreemde krachten in het spel. Wij, KingVini1, opteren voor het eerste - en plaatsen om die reden ook de Navbar teurg op ons eigen blog.

Valt op:
  • Wie bezoekers wil aantrekken via de NavBar moet regelmatig nieuwe content toevoegen. Pas dan zal hij ergens anders verschijnen...
  • Allerliefste Blogger, voor Pasen (Sinterklaas mag ook) had ik graag Nederlandstalige bezoekers gehad.
    Met vriendelijk groeten,

    Moi

Slukes en de kost!

Stem voor mij!


Op de site van BNN kan je stemmen voor de Blog Top 40, een leuk initiatief als je het mij vraagt WANT: gratis reclame!!! Gewoon doen dus (en natuurlijk voor dít blog stemmen)... FF klikken op de button hierboven en je bent er. Mercikes!

(BTW: dit staat al lang online, maar de top 40 is nog steeds niet gevuld. Maak eens wat meer reclame jongens!).

12 april 2006

Het betere werk

Wat heb ik vandaag gedaan? (buiten posten natuurlijk)...

Zoals ik al zeg in mijn titel: het Betere Werk! Wie goed kijkt naar de sidebar ziet dat daar weer een paar links zijn bijgekomen. Klik er maar eens op... Grote kans dat je nu op een startpagina terechtkomt waar binnen afzienbare tijd mijn link terug te vinden is. Kijk, dát noem ik nu eens 'gerichte' bezoekers lokken.

Pluspunt: meer dan een mailtje waarin staat dat je je site bij hen hebt aangemeld hoef je niet te verwachten. La Vita è Bella!!!

Wie zoekt die vindt!

En daar hebben we déze 'tools' voor:





No comments... Ben ik weer blij met mijn 'dumpadresje' bij hotmail!

Eerste bezoekers binnen!

Joehoe!!! Mijn eerste 2 (jaja, twee) bezoekers zijn binnen, en afgaande op de info van mijn teller (OneStat - sluikreclame aaargh!) komen ze uit resp. Engeland en Amerika. Samen hebben ze zo'n 30 seconden rondgehost op mijn blog, waarvoor ik dan ook eeuwige dank verschuldigd ben aan de NavBar van Google's Blogger. Dit is dus écht gratis, want voor deze twee bezoekers heb ik dus NIETS maar dan ook NIETS moeten doen. Nu de 'gerichte' bezoekers nog...

Het is niet eerlijk...

Snif ende Snotter! Volgens een artikel op Webwereld wordt een site door haar bezoekers beoordeeld in 50 milliseconde. Op zich is dat voor mijn blog niet zo erg, maar in datzelfde artikel staat ook dat de gemiddelde surfer een soort 'bannerblindheid' heeft ontwikkeld. Dat moet je dus net lezen wanneer je je aangemeld hebt voor bannerexchange. Waarom moeten die verdomde surfers nu ook bewust willen surfen? Hebben die echt niks beter te doen???

SMILE! Geef die banner-rakkers maar eens op hun donder!

Zoekmachines bij de vleet!

Waarom, o waarom zou een mens zich de moeite getroosten zijn of haar site telkens bij één zoekrobot tegelijk aan te melden? Uw webmaster alleszins niet, want hij heeft dé tool der tools gevonden: http://www.aanmelden-zoekmachines.info/.

Bovenstaande link herbergt de mogelijkheid om je site maar liefst bij 32 zoekmachines tegelijk aan te melden, in één enkele klik. In alfabetische volgorde: Abacho (DE), Acoon (DE), Aeiwi, Alexa, Amfibi, Amidalla, Arianna (IT), AxxaSearch, BigFinder, Caloga (FR), Caloweb (DE), Entireweb, ExactSEEK, Infotiger, JDGO, Kobala (NL/BE), Mirago (UK), MixCat, National Directory, OnSeek, Scrub The Web, Search-o-rama.com, SearchIt, SearchSight.com, StopDog, Subjex, SurfGopher, Walhello, Websquash, WhatUseek, Zoekbalk (NL).

En niet te vergeten: Google!!! (maar daar was ik dus al aangemeld).

Kijk, laat het ons stellen: heeft U ooit van deze zoekrobots gehoord? Ik dacht het niet. Wie van deze zoekbeestje gebruik maakt is mij een raadsel, en wat het nut hier van is ontgaat mij al helemaal. Bovendien: what the f*** zou ik mij (als normale webmaster) gaan aanmelden bij Duitse en Italiaanse zoekmachines?

Och ja, ik zou het nog vergeten: van de 32 aanmeldingen zijn er 20 succesvol verlopen volgens de aanmeldservice. Merci zenne.

Te zot voor woorden

Als je sommige sites mag geloven zijn dít de manieren om meer bezoekers op je site te krijgen. Pray for me, want ik ben vast van plan hun woorden voor waar te nemen.

In volgorde van belangrijkheid:
  • aanmelden bij zoekmachines
  • gebruik van bannerexchange
  • plaatsen van een promotiebox en je website plaatsen op andere promotieboxen
  • ...

Laat maar, lees het zelf (en bedenk dat dit manieren zijn om gerichte bezoekers naar je site te lokken...). Zucht. Zei ik in een vorig postje iets over EOS(B)P?

Kijk mama, zonder manieren!

Andere titel voor deze post: Ethisch Onverantwoorde Site- en Blog-Promotie - EOS(B)P voor de vrienden. Over het hoe en waarom van deze post zal u binnen afzienbare tijd meer vernemen.

Wij groeten u, uw webmaster.

Tellen maar

Juist ja, ik zou het nog vergeten hebben: een teller op mijn blog om al die massa's bezoekers bij te houden. FF sluikreclame mag wel zeker? De mijne is gratis (uiteraard) en wordt mij geleverd door OneStat. Je vindt het bijhorende icoontje in de sidebar...

Lees de review ervan (en meer) op de Tellertest-site. Mocht Onestat je niet aanstaan: er zijn nog honderden alternatieven die popelen om op JOUW site of blog te staan.

11 april 2006

Ruil een link!

Gezien, gij argeloze bezoeker die dit blog met een bezoek vereert? Aan uw linkerkant (d.i. de sidebar dus) staan weer enkele linkjes bij. Voordeel: ik moet daar zelf niets voor doen, en als het een beetje meezit wordt mijn link op die sites ook vertoond. Het leven kan toch zo simpel zijn. Bedenk wel dat er eerst op die links geklikt moet worden voordat mijn linkje ergens verschijnt.
Voor wat hoort wat, idd.

Zin om een pseudo-wanhopige webmaster te helpen? U weet wat u te doen staat!

Gratis content, iemand?

Ze hebben weer wat uitgevonden! Mensen die een website hebben maar eigenlijk te lui zijn om die te onderhouden kunnen nu kiezen uit honderden, zoniet duizenden stukjes 'free content' - soms interessant, meestal bladvulling en eigenlijk niet-ter-zake-doende (of zoiets). De uitleg: wij zorgen voor regelmatige (dagelijks of tenminste wekelijks) verversing van de door ons geboden gratis content, dus mensen gaan vaker terugkomen naar jouw site (juist omdat die zo vaak bijgewerkt wordt). Klinkt wel mooi, maar hey: als ik cartoons wil zien kan ik die ook wel anders vinden, en BTW: datzelfde gaat ook op voor het nieuws, het weer en mijn dagelijkse horoscoop. Nog iets: deze site gaat zo al lelijk genoeg worden, dus laat dat gratis gastenboek en die honderd-en-één html-snufjes er maar af.

Echter, wie niet waagt, niet wint! Look & see, and please: come back to this post. Will be refreshed every day (UGH).

Soit. Geniet ervan (en laat me weten of je terugkomt).




Ach ja, eigenlijk vind ik hem wel leuk hoor...

Het Grote Vervolgverhaal

Een betere naam kon ik voor deze post niet bedenken. Mijn poging van banner exchange gebruik te maken vergde meer inspanningen dan ik gehoopt had. Lang leve blogger, maar gratis diensten hebben zo hun beperkingen als het erop aankomt. Ik had gehoopt dat mijn banner (zie vorig postje) nu wel een eigen URL had onder mijn blogspotadres, maar niets is minder waar. Probleem, want op http://www.nlbanner.nl/ vragen ze daarnaar. Merde alom! De technische complicaties zal ik je besparen, waar het op neer komt is dat ik speciaal voor dit blog een FLICKR-account heb gemaakt, alwaar ik mijn banner ge-upload heb. Loof de Heer, Flickr werkt samen met Yahoo - en dáár had ik reeds een account!

Wat een webmaster lijden kan...

Mijn banner is lelijk!

In de vorige post had ik het reeds over banner exchange. Daar had je dus een banner voor nodig... Als grafisch expert in spe (DUH) was dit natuurlijk dé kans om mijn photoshop-kwaliteiten een beetje uit te breiden. Ware het niet dat:
  • ik altijd tijd te kort heb.
  • er interessantere dingen in het leven zijn dan een mooie banner produceren.
  • 'das Net' u en mij voorziet van ontelbare mogelijkheden een banner te maken op 2 minuten tijd. Lekker standaard en onprofessioneel genoeg voor een amateurblog als dit hier.
  • ik lui ben.

Het uiteindelijke resultaat ziet u hieronder. Met dank aan http://www.banner.de/. Eigenlijk valt hij nog best mee...


Anders en beter?

Tip: voor het beste resultaat kiest u een banner met een afmeting van 468 op 60 pixels. Vraag me niet waarom, maar blijkbaar is dit de standaard voor die dingen. Zal wel iets met de gulden snede te maken hebben zeker?

Banner Exchange for Everyone!

Bannerexchange... Klinkt leuk: jij zet onze banner op je site - wij zetten die van jou op de onze. Niets aan de hand, en het lijkt nog steeds verdacht veel op 'reciproke links'. Do ut des zoals ze in het Latijn zeggen. Iets gesofisticeerder en ingewikkelder wordt het wanneer organisaties zich hier specifiek op toeleggen. Je schrijft je in, maakt een account aan en stuurt hen je banner door. Snel een stukje code in je eigen site plakken en hop, je bent vertrokken! Op de plaats waar je de code plaatst verschijnen dan willekeurige banners van andere gekken die mij voorgingen, en in ruil wordt mijn banner vertoond op sites van nóg andere gekken die hier ook aan mee doen. Kost niets, en verwacht je maar aan een verdriedubbeling van je bezokersomzet.

('Eerst zien, dan geloven', zei de blinde).

Heb ik je al verteld dat je hier een banner voor nodig had??? Zoals ik reeds bij een collega blogger las: gratis site-promotie bestaat niet. NIET dus. Ofwel steek je er geld in, ofwel véél tijd en moeite. (Volgen nu enkele krachttermen die ik u uit respect voor de etiquette niet ga meedelen).
Daar gaan we... ('till next post). CU!

Vóór je begint te promoten...

OK, 't is misschien wat laat, maar eerlijk is eerlijk: een populaire website moet van in de startblokken de juiste kansen krijgen. Vergelijk het met baby's: kindjes die geboren worden met een IQ waarbij het getal NA de komma van wezenlijk belang is zullen het zelden tot nooit tot eerste minister of president schoppen (Amerika laat ik hierbij wijselijk buiten beschouwing).

Een goede site moet dus aan een aantal startvoorwaarden voldoen voor meer slaagkansen. Enkele tips op een rijtje:
  • Kies een goede naam voor je startpagina! Lijkt logisch, maar een beetje denkwerk is hierbij zeker niet overbodig. Hoewel de titel van dit blog misschien om op te schieten is (het ziet eruit als ordinaire reclame) is er wél over nagedacht.
    Ten eerste: wie weleens linklijstjes grondig heeft bekeken zal kunnen bevestigen dat die vaak alfabetisch geordend zijn. 'Zever In Pakskes' had een waardig alternatief voor de huidige titel van dit blog kunnen zijn, ware het niet dat de link steeds aan het staartje van zo'n lijst zou bengelen. Grote kans dus dat een hoop potentiële bezoekers reeds gevonden hebben wat ze zochten nog voor ze jouw link ontdekken. 'Blog Promotie voor Niks' mag dan een stomme titel zijn, hij begint met de B en zal dus regelmatig ergens bovenaan een linklijstje prijken. A had nog beter geweest, maar ik kon niets deftig vinden...
  • Bovendien (en dat zou er aan mankeren) dekt de vlag de lading. Denk aan je publiek: misschien zou je meer succes hebben moest je blog of site 'All That Sex' noemen, eens op je site zouden je bezoekers je al snel doorhebben - én op het kruisje bovenaan klikkken. Geef ze eens ongelijk.
    Trouwens, het beste publiek is nog steeds dát publiek dat geïnteresseerd is in het onderwerp van je blog.
  • Gratis of betaalde webruimte? Als je het echt meent én er geld tegenaan wil smijten (voor bedrijven een must) kies je best voor een eigen adres type 'www.mijnnaam.com', inclusief faciliteiten zoals GEEN verplichte reclame en onbeperkte bandruimte. Veel directories en startpagina's vermelden expliciet dat gratis gehoste sites extra kritisch bekeken worden, enkel en alleen omdat de praktijk hen leert dat veel van die sites na een tijdje niet meer up-to-date zijn. Bovendien: wie wil er nu een adres als 'www.gratisprovider/freewebspace/jouwnaam.com??? Klinkt wel héél onprofessioneel, toch?
  • (En wat dat laatste betreft: lang leve mijn gratis adres van Blogger - perfectie is niet van deze wereld, en promoveren naar betaald en beter kan later nog altijd. Past wel een beetje bij het opzet van dit blog trouwens).

10 april 2006

Aangemeld bij dmoz - Open Directory Project

Idd, 'das Net' is één pot nat. Waarom zoveel zoekmachines als ze allemaal gebruik maken van dezelfde databases? Dacht me aan te melden voor Excite (één van die vele - onbekende - zoekrobots), kom ik terecht op de aanmeldpagina van dmoz: Open Directory Project.

Nu goed, het ziet er naar uit dat dit alleen maar voordelen heeft: dmoz wordt gebruikt door o.a. Google en Alta Vista, en aangezien alle sites daar in een bepaalde categorie worden aangemeld én bekeken worden door echte mensen (van het soort van vlees en bloed) is de kans dat - áls dit blog eenmaal opgenomen is - ook wel gevonden gaat worden. Grote organisaties die kwaliteit boven kwantiteit verkiezen stellen echter hun eisen. De spelregels zijn duidelijk en uitgebreid, dus wie van plan is zijn of haar site er aan te melden houdt daar best rekening mee. Regel één: zorg voor een inhoudelijk rijke, volstrekt legale en niet door reclame overspoelde site.

Nu maar hopen dat dit blog aan die criteria voldoet...

Slukes.

Vergeten

En Google natuurlijk!

(Maar daar had ik het in een vorige post al over. Remember?)

En nu: slaapwel!

09 april 2006

Reeds 4 (vier!) zoekmachines!

Jawel, u leest het goed: mijn kleine lieve blogje is aangemeld bij 4 zoekmachines:
  • 1stekeuze.nl - degelijke aanmelding, blijkbaar voor een directory. Ik werd toch gevraagd naar keywords en een categorie om mijn blog in te plaatsen. Zodoende... Denk eraan dat wanneer zij jouw site linken ze wel verwachten dat je een linkje terug plaatst. Lijkt me wel fair.
  • Altavista.com - Joepie! dacht ik even snel een site aan te melden, moet ik eerst een Yahoo-account aanmaken. Hieruit leid ik af dat a) het internet één grote pot nat is en b) je wel héél gemotiveerd moet zijn. Gelukkig is Altavista volgens mij wel goed voor een zeker marktaandeel, dus heel misschien krijg ik er wel iets voor terug. Hopelijk ben ik nu ook aangemeld voor Yahoo zelf.
    (BTW: mocht je dit zelf proberen, lees zeker eens de kleine lettertjes. Voor je het weet zit je met een extra mailadres opgescheept. Had ik dat geweten...
  • Claymont.com - nooit van gehoord!!! (maar wel simpel: de enige info die ze van je vragen is een geldig emailadres en natuurlijk de URL van je site. Zou er aan mankeren!)

Slukes en slaapwel. Genoeg gewerkt voor vandaag :)

Een nieuw mailadres...

In een vorig postje had ik het reeds over een mailaccount speciaal voor dit blog - genre 'mesthoopvanhetweb@ergens.com'. Kwestie van mogelijke spam en andere rommel gescheiden te houden van echt belangrijke posts. Nodig of niet (en wie zal het zeggen), zo'n adres vinden is dus niet zo simpel. Zowel 'mesthoop' als 'mestvaalt', 'merde', 'dzju' en 'miljaarde' waren bij enkele providers niet meer voorradig. 'ennuishetgedaan@ergens.com' was een mogelijk alternatief, maar bij nader inzien toch niet zo geschikt als contact tussen mij en mijn mogelijke linkpartners. Soit, het is dus het neutrale 'kingvini1@hotmail.com' geworden, alwaar u mij uiteraard steeds kan bereiken.

Wederom: geen dank.

Site aanmelden 1: zoekrobots

Voila, de metatags zijn gemaakt. Tijd om mijn blogje onder de aandacht te brengen van enkele zoekmachines. Lijkt me simpel - en dat is het ook: de groten onder hen vragen niet veel meer dan het adres van je site. Of dit nu direct veel bezoekers zal opleveren is natuurlijk een andere zaak. Meer dan waarschijnlijk zijn er zo'n duizenden andere sites die over blogs en hun populariteit gaan. Met dit onderwerp zit ik wat dat betreft (jammer genoeg) in goed gezelschap. Een site over duivenmelkerij voor doven en slechthorenden zou - mits enkele gekken die dit intikken in hun zoekmachine - veel sneller resultaat opleveren.
Denk ik.

Bij deze: de zoekrobots die nu mijn URL hebben ontvangen...
  • Google
  • ... (No More Search Engines?)

Yep, ben dus aangemeld bij 1 (één) zoekrobot, en wel om de simpele reden dat al die andere (Alta Vista, Ilse.nl, Yahoo, ...) ofwel mijn emailadres moeten hebben (dat nog 'in de maak' is) ofwel verwachten dat je bij hen een account aanmaakt. Lang leve het internet!

WORDT VERVOLGD (grmbl).

Geleerd van Unizo: deel je kennis!

Ja dag, nooit gedacht nog eens op de site van Unizo terecht te komen. U kent hen wel, die vereniging van ondernemingen en co, iets waar ik als blogger eigenlijk helemaal geen zaken mee heb. Of toch?

Op hun weblog vond ik volgend artikel. Als wat ze schrijven waar is ben ik dus goed bezig (want welke andere zot geeft AL zijn geheimen prijs)? En laat het nu juist dát zijn dat een garantie is voor succes.


Hoe uw e-commerce site bekend maken?

Stel, u hebt een bakkerij in een kleine stad in Duitsland en u bent in de ganse regio gekend voor uw fantastische stöllen (= Duits kerstbrood). U beslist op een mooie dag in 1999 om uw stöllen ook via het internet te gaan verkopen. Maar hoe zorgt u ervoor dat potentiële klanten uw site leren kennen?Dit was het probleem van Bernd Kütscher (www.stollenbacker.de) bij de opstart van zijn online verkoop, en eigenlijk ook van elke andere KMO met een eigen (e-commerce) site.Hij heeft een heel simpele, maar zeer sterke oplossing gevonden. Bernd plaatste enkele van zijn recepten, vrij beschikbaar, op de site. Hij deed dus datgene waar veel ondernemers zoveel schrik van hebben: een deel van zijn kennis vrijgeven op het internet.Het gevolg was echter niet dat elke andere bakker plotseling zijn recept ging kopiëren, maar wel dat hij na 1 jaar al naar meer dan 80 landen exporteerde.
Wat was er gebeurd?

... de rest moet u maar op de site van Unizo lezen. Copyright enzo... Klik daarvoor op het titeltje van het artikel (hoe uw e-commerce site bekend maken).

Aaargh...

Echt, dit gaat leuk worden! Heb eens rondgekeken wat er zoal op de markt is en geloof me: meer dan de helft van sitepromotietechnieken ziet er louche tot zeer louche uit. Voor ik me dáármee ga bezighouden (joepie!) lijkt het me dus geen slecht idee een extra mailadres aan te maken.

'vuilnisbelt@gooimaarvol.com' of zoiets... Ik ben benieuwd!